Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

333 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Natuur algemeen (58)

Dierensporengids

geen plaatje   Deze diersporengids is uitgebreider dan soortgelijke gidsen. Sporen van vogels, zoogdieren, amfibieën, reptielen en insecten in heel West-Europa worden behandeld. In de inleidende teksten vindt de lezer nuttige informatie over ecologie en spoorverkenning. Met de grote diversiteit aan loopsporen, uitwerpselen, nestvormen, eieren, veren, krabsporen en braakballen, moet het mogelijk zijn om sporen effectief te determineren. Voor sommige sporen is echter een grotere biologische en habitatkennis noodzakelijk om tot een naamsbepaling te komen. Een groot deel van deze gids wordt ingenomen door dierportretten. De auteur (boswachter, natuurgids en docent van een jachtopleiding) geeft hierbij gedegen informatie over de verspreiding van een soort, het gewicht, het voedselpatroon, het geluid en de soort sporen. Handig is de vermelding over de paringstijd en de aanwezigheid in het broedgebied. De fraaie kleurenfoto's en illustraties zijn een prima hulpmiddel om tot een goede determinatie te komen. Op de binnenkant van de voor- en achterflap staat algemene informatie. Een literatuurlijst, internetadressen van natuurorganisaties en een diersoortregister op Nederlandse naam completeren het geheel..

Speuren naar sporen Of je nu in de natuur wandelt of in je tuin kijkt, overal kun je sporen van dieren vinden. Je denkt misschien als eerste aan pootafdrukken, maar ook aan keutels, nesten, eieren, plukjes haar of afgekloven dennenappeltjes kun je zien welk dier er in de omgeving zit of je tuin heeft bezocht. In deze handige zakgids staan ze allemaal, inclusief dieren die je niet ziet, maar die er dus wel zijn.
Auteur Martin Lausser

Voorraad 1 ex

Prijs: 17,50